Чт. Мар 28th, 2024

Головним меседжем ребрендингу став слоган «Доставляємо продукти — забираємо клопоти»

Компанія Zakaz.ua з’явилася на ринку 9 років тому, за цей час виросла в декілька разів за всіма показниками, стала лідером на ринку доставки продуктів в Україні, вийшла на ринок Молдови, і планує вихід в країнах ближнього зарубіжжя.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

У міру підвищення якості сервісу і зростання компанії необхідне було візуальне перезавантаження, для того щоб залучити нових клієнтів та конкурувати з іншими гравцями за рахунок креативної складової бренду.

«Zakaz.ua за останній час сильно змінився, ми постійно вдосконалюємо процеси, оновлюємо сервіс, розширюємося в кількості партнерів і команди, виходимо на нові ринки. Щоб підкреслити оновлення і рухатися далі ще швидше, було прийняте рішення оновити бренд » – розповів комерційний директор Zakaz.ua Євген Нетреба.

 

Розробкою підходу до візуальної айдентики займалося spiilka design buro. Перед ними стояли конкретні завдання:

  • розробити привабливий і зрозумілий бренд Zakaz.ua для української та зарубіжної аудиторії;
  • створити візуальну систему, якою зможуть користуватися усі департаменти компанії в рамках окремих проектів; 
  • впровадити правила використання та застосування нового стилю до всіх носіїв.

В основі лежить ідея доставки з пункту А в пункт В, або, у випадку з брендом, з точки Z1 в точку Z2. Шлях доставки перетворився в основний visual trick і тепер присутній у всіх матеріалах компанії. Форма і гнучкі лінії шляху задали форму букв логотипа, вплинули на вибір шрифту і підказали скорочену версію логотипу. Для збереження цілісності бренду залишили зелений колір, лише трохи оновили його – тепер він краще працює в цифровому середовищі.

«Тепер ми станемо ще більш сучасними в очах клієнтів не тільки за рахунок технологічності всіх IT систем, операційної роботи, а й візуально. Віримо, що наші клієнти із задоволенням будуть користуватися сервісом з оновленим дизайном «, – зазначив СЕО компанії Zakaz.ua Андрій Курський.

 

Zakaz.ua — лідер на ринку доставки продуктів харчування в Україні. Компанія надає послуги замовлення та доставки продуктів харчування від найбільших роздрібних продуктових мереж України: METRO, AUCHAN, NOVUS, FOZZY, MEGAMARKET, FURSHET. Zakaz.ua заснована в 2010 році. На сьогодні працює в 8 містах України (Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя, Вінниця, Житомир), а також у Молдові (Кишинів).

Spiilka Design Buro — київське бутікове дизайн—бюро, засноване Настею Жеребецькою і Володимиром Смирновим. Серед клієнтів бюро — мережа кінотеатрів «Планета кіно», міжнародний сервіс Megogo, сім’я додатків для здоров’я та фітнесу BetterMe, яке входить в ТОП—10 по завантаженню в світовому Appstore, і проект електронного уряду “Дiя” Міністерства цифровий трансформації України. Spiilka — володарі двох нагород Red Dot: за айдентику для освітньої платформи Майбутні і Best of the Best за брендинг і комунікацію морозива для Silpo.